Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl
 
od 3 września w Noclegi.pl
 
ZOBACZ NOWĄ STRONĘ »

 

 

Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz

Adres obiektu Kard. Wyszyńskiego 8, 58-320 Walim
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 31 opinii
4.6
Wyposażenie 4.6
Czystość 4.6
Wyżywienie 4.3
Lokalizacja 5.0
Obsługa 4.7
Zgodność z ofertą 4.7
Jakość do ceny 4.7
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 26

 
 

Agata, Leszek i Klaudia
Dodano: 2018-07-24
Pobyt od: 2018-06-29 do 2018-07-07 IP: xxx.221.123.154
 
 
    

Gościniec "Pod starym Puchaczem" z Panem Markiem i prześlicznym, przyjaznym psem Szalomem bardzo serdecznie polecamy. Byliśmy u Pana Marka tydzień.Wspaniały, gościnny gospodarz.Bardzo wygadany i pomocny we wszystkim. Bardzo duża wiedza gospodarza pomogła nam wykorzystać owocnie pobyt i zobaczyć w okolicy mnóstwo atrakcji a także podyskutować na różne tematy. Wnętrza gospody o nastrojowej atmosferze starego dworku, z odpowiednim wystrojem i mnóstwem eksponatów. Takie małe, prywatne muzeum. Nie wyspaliśmy się nigdzie tak dobrze, jak u Pana, Panie Marku-cisza, śpiew ptaków i dobre powietrze.Naprawdę można super wypocząć.Po za tym wszędzie blisko – zarówno do atrakcji Gór Sowich, jak i sklepów czy restauracji. Gorąco polecamy noclegi u Pana Marka i serdecznie pozdrawiamy gospodarza i pieska. Agata, Leszek i Klaudia


 
 

Jola
Dodano: 2018-06-26
Pobyt od: 2018-06-22 do 2018-06-25 IP: xx.9.157.255
 
 
    

Klimatyczne i piękne miejsce z którego można robić wyprawy piesze, rowerowe i samochodowe w Góry Sowie i nie tylko. Niespotykany dom z duszą w tajemniczym ogrodzie.Pokoje stylowo i estetycznie urządzone. Czysto i schludnie. Sympatyczny, uprzejmy i pomocny gospodarz ,któremu towarzyszy cudowny pies.Miło,cicho i spokojnie. Już tęsknię za tym miejscem.


 
 

Tomasz B.
Dodano: 2018-06-11
Pobyt od: 2018-06-02 do 2018-06-03 IP: xx.254.148.6
 
 
    

Odpocząłem fizycznie i psychicznie a byłem tylko przez weekend. Wyspalem się lepiej niż w domu.Gospodarstwo bardzo ładne. Piesek właściciela fantastyczny. Spokojny nie narzucający się. Wlasciciel miły normalny co było potrzebne nie miał tym problemu. Porozmawia i nie narzuca sie.Polecam serdecznie również okolice piękne..no i sztolnie trzeba poprostu zobaczyć. Pozdrawiam serdecznie


 
 

Michał Friedrich
Dodano: 2018-06-10
Pobyt od: 2016-04-30 do 2018-05-04 IP: xx.71.227.206
 
 
    

Gościniec pod starym puchaczem to jedno z najlepszych miejsc, w jakich nocowałem w Polsce, a podróżuję po kraju bardzo dużo. Świetna proporcja jakości do ceny: czysto, spokojnie, dom ma niepowtarzalny i urokliwy charakter - wypełniony jest świetnie utrzymanymi, dawnymi sprzętami. Gospodarz dysponuje ogromną wiedzą o regionie, którą chętnie i kompetentnie się dzieli. Dodatkowym atutem jest zjawiskowy i bardzo przyjazny pies :-) Miejsce stanowi świetną bazę wypadową w Góry Sowie a także do eksploracji kompleksu Riese, zamku Grodno, Jeziora Bystrzyckiego. Pieszo, na rowerze, autem - wszędzie blisko. Bardzo polecam, sam na pewno będę wracał!


Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz
 
 

Anna
Dodano: 2018-04-15
Pobyt od: 2018-04-13 do 2018-04-14 IP: xx.206.241.39
 
 
 

Gospodarz natrętnty i niezbyt miły, standard pensjonatu zatrzymał się w dobie PRLu. W całym pomieszczeniu (łazienka) brak kontaktów, zamiast tego jeden przedłużacz, czystość całego pensjonatu pozostawia wiele do życzenia.


 
 

Edyta i Krzysztof
Dodano: 2017-07-29
Pobyt od: 2017-07-20 do 2017-07-25 IP: xxx.157.12.74
 
 
  

Nocleg godny polecenia. Ciekawa okolica,cisza i spokój. Dobra lokalizacja, właściciel sympatyczny,pomocny i życzliwy. Idealne miejsce jako baza wypadowa do zwiedzania.


 
 

Marta
Dodano: 2017-06-20
Pobyt od: 2017-06-13 do 2017-06-15 IP: xxx.146.135.7
 
 
   

Bardzo klimatyczne i przepiękne miejsce. Sympatyczny, gadatliwy gospodarz 😊


Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz
 
 

Bartek, Kasia, Paweł, Martyna ŁÓDŹ
Dodano: 2017-05-04
Pobyt od: 2017-04-29 do 2017-05-03 IP: xx.187.163.74
 
 
    

Świetna baza wypadowa do zwiedzania kompleksu Riese oraz Gór Sowich. Bliskość szlaków sprawia, że Gościniec Pod Starym Puchaczem jest położony w miejscu IDEALNYM do pieszych wypraw w góry. Dodatkowo przesympatyczny właściciel który swoją wiedzą na temat okolicy z pewnością przerasta 90% mieszkańców Walimia i okolic. Ponad trzystuletni budynek to typowe miejsce z duszą co daje się odczuć już po przekroczeniu progu. Cisza i spokój, z dala od komercji, tłumów i hałasu. Polecam i pozdrawiam!!


 
 

Magda i Tomek
Dodano: 2017-05-02
Pobyt od: 2017-04-30 do 2017-05-03 IP: xx.47.184.174
 
 
    

Miejsce równie klimatyczne, jak jego nazwa. Świetna baza wypadowa zarówno na szlaki górskie, jak i w inne miejsca warte zobaczenia w rejonie Gór Sowich. Przesympatyczny właściciel, posiadający dużą wiedzę na temat lokalnej historii. Gorąco polecamy Gościniec pod Starym Puchaczem!!!


 
 

Robert&Beatka
Dodano: 2016-08-22
Pobyt od: 2016-08-17 do 2016-08-21 IP: xx.183.144.117
 
 
  

Gościniec pod Starym Puchaczem to stary dom, w którym mieszka przesympatyczny gospodarz. Jeśli szukasz ciszy i spokoju, to tu go z pewnością znajdziesz. Do dyspozycji gości duża sala w której zatrzymał się czas- nie znajdziesz tu telewizora, ale za to możesz podziwiać wyposażenie i rozmaite urządzenia zbudowane długo przed erą elektryczności ;) Gościniec to doskonałe miejsce na bazę wypadową do pieszych i rowerowych wycieczek po okolicach Wielkiej Sowy i lasach kryjących budowle kompleksu Riese. Dla miłośników historii kompleksu oraz przedwojennego Walimia i okolic Pan Marek może być prawdziwą kopalnią wielu ciekawych informacji. Urodził się i wychował w Walimiu i zdaje się, że zna tu każdy kamień :)


Opinie 1-10 z 26

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie