Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl

 

Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz

Adres obiektu Kard. Wyszyńskiego 8, 58-320 Walim
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 28 opinii
4.6
Wyposażenie 4.5
Czystość 4.6
Wyżywienie 4.3
Lokalizacja 5.0
Obsługa 4.7
Zgodność z ofertą 4.6
Jakość do ceny 4.6
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 45

 
 

Tomasz B.
Dodano: 2018-06-11
Pobyt od: 2018-06-02 do 2018-06-03 IP: xx.254.148.6
 
 
    

Odpocząłem fizycznie i psychicznie a byłem tylko przez weekend. Wyspalem się lepiej niż w domu.Gospodarstwo bardzo ładne. Piesek właściciela fantastyczny. Spokojny nie narzucający się. Wlasciciel miły normalny co było potrzebne nie miał tym problemu. Porozmawia i nie narzuca sie.Polecam serdecznie również okolice piękne..no i sztolnie trzeba poprostu zobaczyć. Pozdrawiam serdecznie


 
 

Michał Friedrich
Dodano: 2018-06-10
Pobyt od: 2016-04-30 do 2018-05-04 IP: xx.71.227.206
 
 
    

Gościniec pod starym puchaczem to jedno z najlepszych miejsc, w jakich nocowałem w Polsce, a podróżuję po kraju bardzo dużo. Świetna proporcja jakości do ceny: czysto, spokojnie, dom ma niepowtarzalny i urokliwy charakter - wypełniony jest świetnie utrzymanymi, dawnymi sprzętami. Gospodarz dysponuje ogromną wiedzą o regionie, którą chętnie i kompetentnie się dzieli. Dodatkowym atutem jest zjawiskowy i bardzo przyjazny pies :-) Miejsce stanowi świetną bazę wypadową w Góry Sowie a także do eksploracji kompleksu Riese, zamku Grodno, Jeziora Bystrzyckiego. Pieszo, na rowerze, autem - wszędzie blisko. Bardzo polecam, sam na pewno będę wracał!


Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz
 
 

Mela
Dodano: 2018-04-15
Pobyt od: 2018-04-13 do 2018-04-14 IP: xxx.146.41.85
 
 
 

Gościniec wybraliśmy kierując się opiniami na stronie spanie .pl . Niestety dla nas rzeczywistość znacznie odbiegała od opinii innych .Może i rzeczywiście to ,,miejsce z duszą" ale sam gospodarz niestety nie wywarł na nas dobrego wrażenia w momencie gdy nasz pobyt okazał się krótszy niż zamierzaliśmy było widać wyraźne niezadowolenie . Pan powitał nas z psem wielkości małego cielaka ,który nas obwąchiwał sierść była wszędzie włącznie z umywalką , nie każdy lubi bliskie kontakty z psami i chyba wypadało by zapytać o to czy sobie życzymy zapoznać się z psem . Najgorsze było to że gospodarz wypytywał nas po prostu o wszystko gdzie byłyśmy? zero prywatności . Pozdrawiam i życzę miłego pobytu .😃


 
 

Anna
Dodano: 2018-04-15
Pobyt od: 2018-04-13 do 2018-04-14 IP: xx.206.241.39
 
 
 

Gospodarz natrętnty i niezbyt miły, standard pensjonatu zatrzymał się w dobie PRLu. W całym pomieszczeniu (łazienka) brak kontaktów, zamiast tego jeden przedłużacz, czystość całego pensjonatu pozostawia wiele do życzenia.


 
 

Monika
Dodano: 2017-10-02
Pobyt od: 2017-09-30 do 2017-10-01 IP: xx.40.143.136
 
 
   

Ośrodek ma doskonałą lokalizację. Jest to idealne miejsce na bazę wypadową nie tylko w góry, ale też do innych atrakcji turystycznych. Dodatkowym atutem jest bliskość, otwartego do późnych godzin wieczornych, sklepu samoobsługowego. Czystość, wyposażenie, a przede wszystkim wyjątkowe elementy wystroju wnętrza tworzą bardzo przyjazną atmosferę. Dom ma ciekawą historię. O niej, oraz o ciekawostkach związanych z tajemnicami Gór Sowich, o rzeczach, których nie da się wyczytać z oficjalnie dostępnych źródeł, opowie gospodarz i dusza tego ośrodka Pan Marek. Już sam kontakt telefoniczny był zachętą do skorzystania z Jego oferty. Ciepłe przyjęcie przez Pana Marka i jego cudownego psa, oraz duża troska o wygody i zaspokojenie naszych potrzeb były przyjemnym potwierdzeniem dobrych zapowiedzi. Polecam gorąco to miejsce i możliwość poznania jego gospodarza - osoby posiadającej rzetelną i bogatą wiedzę historyczną, chcącą się nią dzielić oraz umiejącą interesująco opowiadać o swoich pasjach, osoby kochającej zwierzęta i gromadzącej wokół siebie tak cudowne osoby, jaką jest Pani Grażynka.


 
 

Edyta i Krzysztof
Dodano: 2017-07-29
Pobyt od: 2017-07-20 do 2017-07-25 IP: xxx.157.12.74
 
 
  

Nocleg godny polecenia. Ciekawa okolica,cisza i spokój. Dobra lokalizacja, właściciel sympatyczny,pomocny i życzliwy. Idealne miejsce jako baza wypadowa do zwiedzania.


 
 

Puławianie i Elblążanie
Dodano: 2017-07-25
Pobyt od: 2017-07-17 do 2017-07-26 IP: x.173.23.212
 
 
 

Wspaniały, gościnny gospodarz, domowa atmosfera i przyjaźnie nastawiony do gości piesek. Wnętrza o nastrojowej atmosferze starego dworku, z odpowiednim wystrojem i mnóstwem eksponatów. Takie małe, prywatne muzeum. Jeżeli ktoś pragnie oderwać się od zgiełku i ciasnych pokoików hotelowych, polecamy Gościniec pod Starym Puchaczem z jego nastrojową ciszą i obszernymi pokojami. Naprawdę można wypocząć, a poza tym wszędzie blisko – Kompleks Riese, Pałac w Jedlince, Zamek Grodno, piękna Świdnica i wiele innych atrakcji. Dla miłośników spacerów rekomendujemy wejście na Wielką Sowę – trochę potu, ale jakie widoki!


Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz
 
 

Marta
Dodano: 2017-06-20
Pobyt od: 2017-06-13 do 2017-06-15 IP: xxx.146.135.7
 
 
   

Bardzo klimatyczne i przepiękne miejsce. Sympatyczny, gadatliwy gospodarz 😊


Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Marta - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz
 
 

Bartek, Kasia, Paweł, Martyna ŁÓDŹ
Dodano: 2017-05-04
Pobyt od: 2017-04-29 do 2017-05-03 IP: xx.187.163.74
 
 
    

Świetna baza wypadowa do zwiedzania kompleksu Riese oraz Gór Sowich. Bliskość szlaków sprawia, że Gościniec Pod Starym Puchaczem jest położony w miejscu IDEALNYM do pieszych wypraw w góry. Dodatkowo przesympatyczny właściciel który swoją wiedzą na temat okolicy z pewnością przerasta 90% mieszkańców Walimia i okolic. Ponad trzystuletni budynek to typowe miejsce z duszą co daje się odczuć już po przekroczeniu progu. Cisza i spokój, z dala od komercji, tłumów i hałasu. Polecam i pozdrawiam!!


 
 

Magda i Tomek
Dodano: 2017-05-02
Pobyt od: 2017-04-30 do 2017-05-03 IP: xx.47.184.174
 
 
    

Miejsce równie klimatyczne, jak jego nazwa. Świetna baza wypadowa zarówno na szlaki górskie, jak i w inne miejsca warte zobaczenia w rejonie Gór Sowich. Przesympatyczny właściciel, posiadający dużą wiedzę na temat lokalnej historii. Gorąco polecamy Gościniec pod Starym Puchaczem!!!


Opinie 1-10 z 45

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie