Znajdź nocleg bez pośredników

 

Spanie.pl
 
od 3 września w Noclegi.pl
 
ZOBACZ NOWĄ STRONĘ »

 

 

Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz

Adres obiektu Kard. Wyszyńskiego 8, 58-320 Walim
 

Dodaj opinię
 


 

Ocena ogólna
na podstawie 31 opinii
4.6
Wyposażenie 4.6
Czystość 4.6
Wyżywienie 4.3
Lokalizacja 5.0
Obsługa 4.7
Zgodność z ofertą 4.7
Jakość do ceny 4.7
 

 


Pokaż opinie dotyczące cech:
 


 

 

Opinie 1-10 z 48

 
 

Agata, Leszek i Klaudia
Dodano: 2018-07-24
Pobyt od: 2018-06-29 do 2018-07-07 IP: xxx.221.123.154
 
 
    

Gościniec "Pod starym Puchaczem" z Panem Markiem i prześlicznym, przyjaznym psem Szalomem bardzo serdecznie polecamy. Byliśmy u Pana Marka tydzień.Wspaniały, gościnny gospodarz.Bardzo wygadany i pomocny we wszystkim. Bardzo duża wiedza gospodarza pomogła nam wykorzystać owocnie pobyt i zobaczyć w okolicy mnóstwo atrakcji a także podyskutować na różne tematy. Wnętrza gospody o nastrojowej atmosferze starego dworku, z odpowiednim wystrojem i mnóstwem eksponatów. Takie małe, prywatne muzeum. Nie wyspaliśmy się nigdzie tak dobrze, jak u Pana, Panie Marku-cisza, śpiew ptaków i dobre powietrze.Naprawdę można super wypocząć.Po za tym wszędzie blisko – zarówno do atrakcji Gór Sowich, jak i sklepów czy restauracji. Gorąco polecamy noclegi u Pana Marka i serdecznie pozdrawiamy gospodarza i pieska. Agata, Leszek i Klaudia


 
 

B i K i A
Dodano: 2018-06-30
Pobyt od: 2018-06-21 do 2018-06-24 IP: xx.231.111.184
 
 
  

Byliśmy we trójkę turystycznie i wszyscy zadowoleni : ) Bardzo sympatyczny, służący pomocą Gospodarz - doradzi jak dojść do pobliskich atrakcji turystycznych. Dodatkowe plusy? : klimatyczny wystrój wnętrz, wygodne łóżka, spokój, blisko do sklepów i do autobusu. Pies wabiący się Shalom chociaż rzeczywiście duży jest bardzo łagodny i pokojowo nastawiony do gości -jak samo jego imię wskazuje : )) i taki przymilak ; ) Gościniec pod Starym Puchaczem polecamy innym i jak będziemy się jeszcze kiedyś wybierać w okolice to zapewne wrócimy.


 
 

Jola
Dodano: 2018-06-26
Pobyt od: 2018-06-22 do 2018-06-25 IP: xx.9.157.255
 
 
    

Klimatyczne i piękne miejsce z którego można robić wyprawy piesze, rowerowe i samochodowe w Góry Sowie i nie tylko. Niespotykany dom z duszą w tajemniczym ogrodzie.Pokoje stylowo i estetycznie urządzone. Czysto i schludnie. Sympatyczny, uprzejmy i pomocny gospodarz ,któremu towarzyszy cudowny pies.Miło,cicho i spokojnie. Już tęsknię za tym miejscem.


 
 

Tomasz B.
Dodano: 2018-06-11
Pobyt od: 2018-06-02 do 2018-06-03 IP: xx.254.148.6
 
 
    

Odpocząłem fizycznie i psychicznie a byłem tylko przez weekend. Wyspalem się lepiej niż w domu.Gospodarstwo bardzo ładne. Piesek właściciela fantastyczny. Spokojny nie narzucający się. Wlasciciel miły normalny co było potrzebne nie miał tym problemu. Porozmawia i nie narzuca sie.Polecam serdecznie również okolice piękne..no i sztolnie trzeba poprostu zobaczyć. Pozdrawiam serdecznie


 
 

Michał Friedrich
Dodano: 2018-06-10
Pobyt od: 2016-04-30 do 2018-05-04 IP: xx.71.227.206
 
 
    

Gościniec pod starym puchaczem to jedno z najlepszych miejsc, w jakich nocowałem w Polsce, a podróżuję po kraju bardzo dużo. Świetna proporcja jakości do ceny: czysto, spokojnie, dom ma niepowtarzalny i urokliwy charakter - wypełniony jest świetnie utrzymanymi, dawnymi sprzętami. Gospodarz dysponuje ogromną wiedzą o regionie, którą chętnie i kompetentnie się dzieli. Dodatkowym atutem jest zjawiskowy i bardzo przyjazny pies :-) Miejsce stanowi świetną bazę wypadową w Góry Sowie a także do eksploracji kompleksu Riese, zamku Grodno, Jeziora Bystrzyckiego. Pieszo, na rowerze, autem - wszędzie blisko. Bardzo polecam, sam na pewno będę wracał!


Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Michał Friedrich - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz
 
 

Mela
Dodano: 2018-04-15
Pobyt od: 2018-04-13 do 2018-04-14 IP: xxx.146.41.85
 
 
 

Gościniec wybraliśmy kierując się opiniami na stronie spanie .pl . Niestety dla nas rzeczywistość znacznie odbiegała od opinii innych .Może i rzeczywiście to ,,miejsce z duszą" ale sam gospodarz niestety nie wywarł na nas dobrego wrażenia w momencie gdy nasz pobyt okazał się krótszy niż zamierzaliśmy było widać wyraźne niezadowolenie . Pan powitał nas z psem wielkości małego cielaka ,który nas obwąchiwał sierść była wszędzie włącznie z umywalką , nie każdy lubi bliskie kontakty z psami i chyba wypadało by zapytać o to czy sobie życzymy zapoznać się z psem . Najgorsze było to że gospodarz wypytywał nas po prostu o wszystko gdzie byłyśmy? zero prywatności . Pozdrawiam i życzę miłego pobytu .😃


 
 

Anna
Dodano: 2018-04-15
Pobyt od: 2018-04-13 do 2018-04-14 IP: xx.206.241.39
 
 
 

Gospodarz natrętnty i niezbyt miły, standard pensjonatu zatrzymał się w dobie PRLu. W całym pomieszczeniu (łazienka) brak kontaktów, zamiast tego jeden przedłużacz, czystość całego pensjonatu pozostawia wiele do życzenia.


 
 

Monika
Dodano: 2017-10-02
Pobyt od: 2017-09-30 do 2017-10-01 IP: xx.40.143.136
 
 
   

Ośrodek ma doskonałą lokalizację. Jest to idealne miejsce na bazę wypadową nie tylko w góry, ale też do innych atrakcji turystycznych. Dodatkowym atutem jest bliskość, otwartego do późnych godzin wieczornych, sklepu samoobsługowego. Czystość, wyposażenie, a przede wszystkim wyjątkowe elementy wystroju wnętrza tworzą bardzo przyjazną atmosferę. Dom ma ciekawą historię. O niej, oraz o ciekawostkach związanych z tajemnicami Gór Sowich, o rzeczach, których nie da się wyczytać z oficjalnie dostępnych źródeł, opowie gospodarz i dusza tego ośrodka Pan Marek. Już sam kontakt telefoniczny był zachętą do skorzystania z Jego oferty. Ciepłe przyjęcie przez Pana Marka i jego cudownego psa, oraz duża troska o wygody i zaspokojenie naszych potrzeb były przyjemnym potwierdzeniem dobrych zapowiedzi. Polecam gorąco to miejsce i możliwość poznania jego gospodarza - osoby posiadającej rzetelną i bogatą wiedzę historyczną, chcącą się nią dzielić oraz umiejącą interesująco opowiadać o swoich pasjach, osoby kochającej zwierzęta i gromadzącej wokół siebie tak cudowne osoby, jaką jest Pani Grażynka.


 
 

Edyta i Krzysztof
Dodano: 2017-07-29
Pobyt od: 2017-07-20 do 2017-07-25 IP: xxx.157.12.74
 
 
  

Nocleg godny polecenia. Ciekawa okolica,cisza i spokój. Dobra lokalizacja, właściciel sympatyczny,pomocny i życzliwy. Idealne miejsce jako baza wypadowa do zwiedzania.


 
 

Puławianie i Elblążanie
Dodano: 2017-07-25
Pobyt od: 2017-07-17 do 2017-07-26 IP: x.173.23.212
 
 
 

Wspaniały, gościnny gospodarz, domowa atmosfera i przyjaźnie nastawiony do gości piesek. Wnętrza o nastrojowej atmosferze starego dworku, z odpowiednim wystrojem i mnóstwem eksponatów. Takie małe, prywatne muzeum. Jeżeli ktoś pragnie oderwać się od zgiełku i ciasnych pokoików hotelowych, polecamy Gościniec pod Starym Puchaczem z jego nastrojową ciszą i obszernymi pokojami. Naprawdę można wypocząć, a poza tym wszędzie blisko – Kompleks Riese, Pałac w Jedlince, Zamek Grodno, piękna Świdnica i wiele innych atrakcji. Dla miłośników spacerów rekomendujemy wejście na Wielką Sowę – trochę potu, ale jakie widoki!


Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz Puławianie i Elblążanie - opinia o obiekcie Gościniec pod Starym Puchaczem Marek Apanasewicz

Opinie 1-10 z 48

 

Dodaj wpis do księgi gości

 

Obiekt polecam na wyjazdy:

 


Oceń standard lokalu wg kryteriów:

 
12345Nie dotyczy
Czystość:*
Jakość do ceny:*
Lokalizacja:*
Obsługa:*
Wyposażenie:*
Wyżywienie:*
Zgodność z ofertą:*
 


Szczegóły wpisu:

  • Od: do:
 
 
Trwa ładowanie danych
Trwa wyszukiwanie